Ontmoetingsdag 2019

Deze ontmoetingsdag is dit jaar georganiseerd door het Augustijns Verband, in samenwerking met Stadsklooster Mariken en Kapelgemeenschap Ter Linde uit Uden. Hij vond plaats op 7 december 2019, in de Boskapel te Nijmegen.

In de ochtend heeft Pierre Paul Walraet, algemeen raadslid van de Generale Raad van de Kruisheren in Rome  een lezing gehouden. Hij ging in zijn lezing in op de visie van Augustinus op gemeenschapsleven en op welke wijze een geloofsgemeenschap hier vandaag de dag nog inspiratie uit kan halen. Voor het volledige verslag van de lezing, klik hier.
In het middagprogramma heeft Henk Trimbach, mede initiator en lid van het inspiratieteam van de Kapelgemeenschap Ter Linden in Uden, een inleiding gehouden over gemeenschapsvorming in brede zin. Hij heeft de aanwezigen meerdere vormen van gemeenschappen voorgehouden waar wij bij horen of in participeren. Deze inleiding gaf de aanzet om op een interactieve wijze in kleine groepen uiteen te gaan om met elkaar in gesprek te gaan over de  volgende drie vragen:

  1. Welke bouwstenen zijn in jou aanwezig om mee te bouwen aan een gemeenschap? Wat heb jij in huis?
  2. Welke bouwstenen heb jij nodig om te bouwen aan een gemeenschap? Wat wil je ontvangen?
  3. Welke bouwstenen wil jij inzetten (geven) om te bouwen aan gemeenschapsvorming?